Jozef a Katarína Brontvaiovci odkúpili pozemok s domom v Kvačanoch, v ktorom kedysi vyrastala mama Kataríny. U akademického maliara Milana Gromnicu si objednali projekt na vidiecky dvor, aby sa to nevymykalo Liptovskej architektúre. Postavili dva domy z kameňa a dreva. Majiteľka jazykovej školy a umelecký kováč najskôr chceli ubytovávať ľudí, ale prišli na myšlienku postaviť prvý pivovar na Liptove.
Tento nápad prišiel po dovolenke v Pensylvánii, kde manžel Kataríninej sestry varí pivo doma vo svojej pivnici kde je bežne zohnať všetky suroviny na výrobu piva doma. Vtedy najväčšia batožina z dovolenky obsahovala slad, z ktorého si Jozef doma uvaril údajne vynikajúci porter. Pri jeho popíjaní sa utvrdili, že pivo na Liptove sa variť určite bude. Jozef sa vrhol na štúdie histórie výroby piva, čítal o mikropivovaroch a surfoval po internete, kde naberal informácie. Neďaleko Kvačian našiel spriaznenca v pánovi Vojtechovi Giertlovi, ktorý staval pivovary po celom svete. Ďalším poradcom sa stal Ing. Mišovie, jeho vzdialená rodina.
S výrobou piva najprv začali v hospodárskej budove s jedným varičom, štyrmi hrncami, sitom a teplomerom. Po prvej várke zostalo len veľa nečistého riadu, ktorý bolo treba poumývať. Pivko však chutilo. Každý sa učí na vlastných chybách , tak to bolo aj u Jozefa. S pomocou poradcov ešte raz využil svoje kováčske remeslo a vyrobil si potrebnú aparatúru na varenie piva, ktorá spĺňa aj tie najprísnejšie kritéria európskych noriem.
Za hlavného sládka sa vyučil jeho švagor Paľo, ktorý má za seba už aj následníka – syna Jakuba. Hospodárska budova bola asi najmenším pivovarom na Slovensku a prvým na Liptove, v ktorom sa za mesiac vyrobilo asi 600 litrov piva – Brontvaiovský svetlý výčapný ležiak, polotmavý jantár a čierne pivo. Snahou bolo vyrábať pivo plzeňského typu dekokčnou metódou s využitím kvačianskej vody a slovenských surovín. O tom, že sa im to v tej dobe i darilo, hovorili štúdie pražského Výskumného ústavu pivovarníckeho, z ktorých vyplývalo, že brontvaiovské pivo obsahuje veľa fytoestrogénov, aké sa inak nachádzajú v kvasinkovom, nepasterizovanom a nefiltrovanom pive.
Brontvaiovský pivovar bol asi jediný na Slovensku v tej dobe, ktorý robil vlastný rozvoz svojho piva. Pivovar bol bohužiaľ zatvorený v roku 2017. V roku 2022 pivovar znovu ožíva pod názvom Pivovar Kvačany.