Fraštácky pivovar začal písať svoju históriu v roku 1994 v obci Trakovice. Preto aj prvý názov piva Trabier. Jeho majiteľom a zakladateľom bol Anton Görög.

Výroba piva bola v roku 1996 presunutá do mesta Hlohovec, kde bol pivovar umiestnený v objekte, ktorý patril miestnemu futbalovému štadiónu. Ročný výstav bol okolo 2500hl piva, ale skutočná kapacita bola 6000hl piva za rok. Pivo zrelo v 2000 litrových nerezových CK tankoch. Technologické zariadenie pre varňu bolo dodané z Nemecka, CK tanky dodala Česká firma Pentas. Funkciu sládka vykonával Pavel Šamšon.

Zo začiatku sa tu varilo 11,5% svetlé pivo Trabier, neskôr 11,5% svetlé Fraštácke pivo. Pivo bolo plnené do sudov a okrem toho sa čapovalo vo vlastnej reštaurácii a bolo dodávané do viacerých reštaurácií v okolí až po Piešťany. V roku 1997 bolo vyrobené špeciálne pivo bavorským spôsobom 11,5% svetlý ležiak „Pretzelmyer Bier“ s obsahom alkoholu 4,2% obj. Toto pivo bolo stočené aj do fliaš s originálnym uzáverom vo firme Inter-mal Modra, prevádzka Dubová. Zaujalo veľmi peknou etiketou, ktorá v roku 1997 obsadila prvé miesto v ankete o najkrajšiu Slovenskú etiketu.

Ukončenie výroby piva vo Fraštáckom pivovare malo na Slovensku dosť netradičný dôvod – pivovar a jeho prezentácia na internete sa zapáčili austrálskemu podnikateľovi, ktorý prejavil záujem o kúpu celého pivovaru. Ponúknutá čiastka bola pre majiteľa viac ako zaujímavá a preto v novembri 1998 končí s výrobou piva. Pivovar bol kompletne demontovaný a po svojej krátkej histórii sa sťahuje po tretí krát, tento raz až do Austrálskeho Sydney. Tu pokračuje vo výrobe piva pod názvom Mamut.

Typ pivovaru
Kraj pivovaru
Mesto
Hlohovec