Pre dvojicu Prešovčanov Miroslava Olejníka a Viktora Štefančíka je varenie piva zábavou a koníčkom. Všetko to začalo pozeraním show Jána Krausa odkiaľ prišla inšpirácia na varenie domáceho piva. Prvá várka piva bola uvarená z koncentrátu.
Pivo sa síce dalo piť, ale veľmi dobre nechutilo. Miroslavovi v začiatkoch pomáhalo viacero kamarátov, no najviac terajší kolega z pivovaru Viktor Štefančík, ktorý prispel na varňu a suroviny.
Chlapcom tak nebránilo nič v tom, aby začali variť. Názov Hej Rup, ktorý poznajú už malé deti vznikol v jedno nedeľňajšie popoludnie pri sledovaní Pokladu na striebornom jazere, kde si kumpáni Cornela Brinkleyho pomáhali pri ťažbe dreva na stavbu plte, týmto pokrikom. „Aktuálne pivovar pozostáva z troch členov: Miro („raditeľ od vareňa“), ja „raditeľ od reklami“) a pes Kiwi („raditeľ kontroli“) , uvádza s humorom Viktor.
Názvy ich pív sú veľmi netradičné a inšpiráciu prináša sám život. V týchto názvoch a popisoch nevyužívajú tradičnú šarištinu, ale skôr sa zameriavajú na tzv. „lokálny prešovský dialekt“. Ide najmä o to aby bola sranda a staré „zaspaté slová“ sa prinavrátili k životu.