Pivovar Mariannus

 

Pivovar otvorili koncom roka 2014 a stal sa prvým v meste. Boli sme reštauračný minipivovar, ktorý varil pivo pre reštauráciu Spirit v Prešove na Čapajevovej ulici. Pivo sa varilo tradičným technologickým postupom so štyroch základných surovín (voda, slad, chmeľ, pivovarské kvasinky) pivo sa nefiltrovalo ani nepasterizovalo. Portfólio tvorilo pivo Mariannus svetlé 11° a tmavé 14 °.

Pivovar vznikol s cieľom podať zákazníkovi na stôl živé a zdravé kvasinkové pivo. V roku 2018 pivovar prevzali pivovarníci z pivovaru Corvus, čím oficiálne ukončili svoju kočovnú kapitolu. Práve Corvus mal byť ďalším pivovarom, ktorý sa zmení z kočovného na kamenný. Tieto plány sa však pozmenili. „Zmena má vplyv aj na pôvodne zamýšľaný projekt inštalácie vlani zakúpenej staršej technológie v Košiciach, keďže spolupráca s pivovarom Mariannus je už trojročná a prenájom celého pivovaru je dohodnutý na dlhodobý časový horizont, neplánujeme sprevádzkovať uskladnenú pivovarskú technológiu.

Tá je teraz nadbytočná a je v štádiu rozpredaja,“ vysvetľuje Martin Borsík.

Typ pivovaru
Kraj pivovaru
Mesto
Prešov