Na začiatku bola chuť na pivo, pivo znamenité, nie mydlové. S týmto prístupom sa naštartovala skupina okolo Stupavaru pre domovaričskú dráhu piva. Výsledkom boli rôzne ocenenia v súťažiach pre domovaričov na Slovensku a v Čechách. V roku 2012 sa myšlienka postupného rozširovania domovaričskej základne premostila nákupom technológie zo zaniknutého pivovaru v Trenčíne na seriózny remeselný pivovar o ročnom výstave cca 1700 hl.
Zoskupením správnych ľudí z výroby piva, administratívy a každodennej operatívy má pivovar Stupavar šesť spoločníkov, ktorí spustili oficiálnu výrobu piva v januári 2013. Hneď v prvom roku pôsobenia nás potešil záujem verejnosti a nielen laickej ale aj odbornej výsledkom čoho boli tri ocenenia pivovarníckej asociácie malých a nezávislých pivovarov na Slovensku v troch kategóriách: Pivovar roka 2013, Objav roka 2013 a Sládek roka 2013. Od tohto obdobia má Stupavar už viac ako desiatku receptúr na spodne aj vrchne kvasené pivá, ktoré distribuuje do podnikov na výčap alebo svojej podnikovej predajne. V roku 2016 prešiel pivovar rozširovaním technológie, čoho výsledkom je zdvojnásobenie výroby na rovnakej ploche s rozšírením výroby pre vrchne kvasené piva.